torsdag den 9. april 2015

Liberal Alliance vil fjerne havregrynssutten

.
Skoleudvalget besluttede enstemmigt (V, SF, S i går at bevillige 5 skoler penge til havregryn for børn der ikke får morgenmad hjemmefra. Baggrunden er at nogle elever ikke var motiveret i de første timer af skoledagen. Derfor blev der afsat en halv million til at sørge for at eleverne fik et havregrynsskud inden skoledagen blev sat i gang. 


Ikke overraskende syntes skolerne det er en succes, på trods af at nogle skoler først har tid i 10 frikvarteret til at servere.

I Liberal Alliance synes vi selvfølgelig også det er vigtigt at børn er klar til læring, men vi mener altså ikke det er en skoles opgave at give eleverne mad. Ansvaret for børns trivsel og sundhed ligger ene og alene hos forældrene. Nuvel, hvis et barn mistrives eller er underernæret, skal skolerne gribe ind, men det er der andre mekanismer i systemet der tager sig af. 


Hvis man vil løse et problem skal man kigge på hvad der skaber problemet. Alt andet er symptombehandling og fastholdelse af mennesker i et socialt mønster, der ikke gavner mennesket, børnene eller samfundet. Vi kan godt stille krav til forældrene om at elever kommer i skole, klar til læring, mætte og veludhvilede. Derfor vil Liberal Alliance i den kommende budgetfase, foreslå at man lukker for ”havregrynspuljen”, og kanaliserer pengene hen hvor de får en relevant betydning for skolens kerneopgave, nemlig læring.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar